Χαλκιδική

Ένας ανέγγιχτος φυσικός παράδεισος που εναρμονίζει παράδοση και σύγχρονη ζωή. Αριστοκρατικά αρχοντικά σπίτια, περίτεχνα χειροποίητα υφαντά, ξεχωριστή τοπική κουζίνα και κρασί, αρχαίοι θρύλοι και δημοτικά τραγούδια, πανηγύρια και γιορτές σμιλεμένα από ιστορία 2.500 χρόνων.
Αξιοθέατα Χαλκιδική : Όλυνθος, Άκανθος, Άφυτος. Ποτίδαια: κραταιές αρχαίες πόλεις με τείχη που έκτισαν οι άποικοι από την Ερέτρια. Στάγιρα: ο τόπος όπου έζησε και δίδαξε ο Αριστοτέλης. Πετράλωνα: ένα σπήλαιο αμίμητης φυσικής ομορφιάς, όπου πριν από 250.000 χρόνια έζησε ο ξακουστός «αρχάνθρωπος των Πετραλώνων». Ακρωτήρι Ποσειδίου: το αρχαιότερο Ιερό του Ποσειδώνα, με τις νεράιδες με τα σκυλίσια πρόσωπα. Κασσάνδρα: η χερσόνησος με το όνομα του Μακεδόνα βασιλιά Κάσσανδρου, γαμπρού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σιθωνία: η χερσόνησος που πήρε το όνομα του γιου του αρχαίου θεού της θάλασσας Ποσειδώνα. Ουρανούπολη, Νέα Φώκαια, Σάνη, Τορώνη, Γαλάτιστα: πέτρινοι πύργοι, σπάνια βυζαντινά κειμήλια.

Νικήτη: παλαιοχριστιανικές Βασιλικές ξεχωριστής αρχιτεκτονικής. Ιερισσός και Νέα Ποτίδαια: τόποι μαρτυρικοί κατά την Τουρκοκρατία. Άγιον Όρος(Άθως) : μοναστήρια πραγματικά κάστρα χτισμένα στα θαλασσοδαρμένα βράχια του Άθω, επάλξεις, πολεμίστρες για προστασία από τον ασεβή εισβολέα. Σκιερές και ήρεμες αυλές, τόποι συγκέντρωσης και περισυλλογής, σιωπή που οξύνει την ακοή, γαλήνη. Σπάνιες ιερές εικόνες και εκκλησιαστικοί θησαυροί.

Πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Mendi βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά (spa) Αγίας Παρασκευής.

Κάντε τώρα την κράτησή σας στο Mendi!
Ήρθε η ώρα να κλείσετε τις διακοπές σας στη Χαλκιδική, στις καλύτερες τιμές!
error: Content is protected !!