ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

Η Κασσάνδρα είναι ένα μέρος γεμάτο αξιοθέατα φυσικής, ιστορικής και πολιτιστικής ομορφιάς.

Η πιο πυκνοκατοικημένη από τις τρεις χερσονήσους - εκτός από τις πολυάριθμες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, διαθέτει και έντονη νυχτερινή ζωή. Πολλά μπαρ βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής ή της ηπειρωτικής χώρας, ενώ στην περιοχή θα συναντήσετε επίσης σπα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας και φυσικά δύο μεγάλα φεστιβάλ όπως του "Σάνη" και της "Σίβηρης" λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δημοφιλή μέρη για επίσκεψη ενώ βρίσκεστε στην περιοχή:

Πύργος της Σάνης. Ονομάζεται επίσης ο Πύργος του Αγίου Γεωργίου ή ο Πύργος του Σταυρονικίτα. Κατασκευάστηκε το 1543 για να προστατεύσει τη Μονή Σταυρονικίτα από εισβολείς.

Ναός του Άμμων Δία. Βρίσκεται στην Καλλιθέα, κατασκευάστηκε το 400 π.Χ. σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Ο Άμμων Δίας είναι μια «συγχώνευση» του Αιγυπτιακού Θεού Άμμου και του Έλληνα Θεού Δία.

Ναός του Ποσειδώνα. Βρίσκεται στο Ποσείδι, ο ναός θεωρείται ο παλαιότερος τόπος λατρείας του Ποσειδώνα.

Βυζαντινός Πύργος. Ονομάζεται επίσης Πύργος του Αγίου Παύλου. Βρίσκεται στη Νέα Φώκαια με άγνωστη μέχρι σήμερα ημερομηνία κατασκευής.

Φάρος Ποσείδι.  Ένα ορόσημο της περιοχής, ύψους 14,5 μέτρων, που χτίστηκε το 1864 από γαλλική εταιρεία.

Λαογραφικό μουσείο  Κασαδρείας. Έκθεση ιστορικών αντικειμένων και παραδοσιακών ενδυμασιών της περιοχής.

Λαογραφικό Μουσείο Άφυτου. Βιβλιοθήκη με βιβλία που αφορούν την ιστορία του χωριού και έκθεση ιστορικών αντικειμένων και παραδοσιακών ενδυμασιών της περιοχής.

Κάνιστρο - Άγιος Νικόλαος. Το ακρωτήριο Κανίστρο είναι μια λεπτή λωρίδα γης που χωρίζει τη θάλασσα σε δύο… Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι χτισμένη στα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα και ανάγλυφα του ναού μπορούν να εντοπιστούν στους τοίχους της εκκλησίας.

Υγρότοπος Σάνη - Νέα Φώκαια. Μια καταπράσινη περιοχή, με μεγάλο οικολογικό ενδιαφέρον, και πάνω από 200 είδη πουλιών.

Λιμάνι της Νέας Σκιώνης. Το μεγαλύτερο εμπορικό και γραφικό λιμανάκι της χερσονήσου της Κασσάνδρας.

Λουτρά Αγ. Παρασκευής. Πάνω στον λόφο, ένα μοντέρνο σπα με πισίνες που περιέχουν νερό από τις ιαματικές πηγές και υπέροχη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.