ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Απέραντο γαλάζιο ... ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες και όμορφες ακτές που εκτείνονται σε περισσότερα από 550 χιλιόμετρα, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν βραβευτεί με γαλάζιες σημαίες. Βαθύ πράσινο ... αρωματικά πεύκα που αγκαλιάζουν τα κύματα, και θαλασσινό αεράκι στον αέρα. Χαλκιδική, ένα εύφορο μέρος, πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα, χρώματα και αρώματα, γονιμότητα και αρμονία. Οι αργυροειδείς ελαιώνες, τα χρυσά χωράφια και οι ατέλειωτοι αμπελώνες παράγουν πλούσιες συγκομιδές.

Ένας παρθένος φυσικός παράδεισος που συνδυάζει άψογα την παράδοση με τη σύγχρονη ζωή. Αριστοκρατικά αρχοντικά, εκλεκτά χειροποίητα υφάσματα, εξαιρετική τοπική κουζίνα και κρασί, αρχαίοι θρύλοι και γιορτές που πηγάζουν απο τουλάχιστον 2.500 χρόνια ιστορίας.

Κασσάνδρα: η χερσόνησος πήρε το όνομά της από τον Μακεδόνα Βασιλιά Κασσάνδρο, κουνιάδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σιθωνία: η χερσόνησος που πήρε το όνομά της από τον γιο του Ποσειδώνα, τον αρχαίο ελληνικό θεό της θάλασσας.

Άθως: μοναστήρια που είναι αληθινά φρούρια χτισμένα πάνω στους βράχους του Αγίου Όρους, με προμαχώνες να στέκονται σταθερά ενάντια στον εισβολέα. Σκιεροί και ήρεμοι κήποι, καταφύγια στοχασμού και διαλογισμού, σιωπή που οξύνει την ακοή, αρμονία. Μοναδικές ιερές εικόνες και θησαυροί της εκκλησίας.

Όλυνθος, Ακάνθος, Άφυτος. Ποτίδαια: ισχυρές αρχαίες πόλεις των οποίων τα τείχη χτίστηκαν από τους αποίκους από την Ερέτρια.

Ουρανούπολη, Νέα Φώκαια, Σάνη, Τορώνη, Γαλάτιστα: πύργοι από πέτρα, υπέροχα κοσμήματα της βυζαντινής εποχής.

Στάγειρα: η γενέτειρα του Αριστοτέλη όπου έζησε και δίδαξε.

Πετράλωνα: ένα σπήλαιο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, που προστατεύει τον περίφημο «Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων» που έζησε πριν από 250.000 χρόνια.

Το ακρωτήριο του Ποσειδίου: το αρχαιότερο ιερό του Ποσειδώνα.

Μόλις επισκεφθείτε τη Χαλκιδική, το σίγουρο είναι οτι θα επιστρέψετε σύντομα!

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη Χαλκιδική, πατήστε εδώ!